InAja.blogspot.com

 

 

 

 

 

-[ c.o.o.l l.i.n.k ]-

t.a.u.f.i.q P.M
t.a.r.o.i t.E.d.D.y b.E a.R
i.r.h.a.k.i.m
j.u.l.i.e m.U.l.I.E
n.A.w.a.L c.O.o.L
a.d.i.l.a s.E.m.P.o.i
a.J.a.N e.R.r.A
t.i.n.i.e
s.h.i.m.a a.Y.u
d.E.y.a w.A.r.D.i.N.a
n.i.s.a k.E.c.I.k
l.i.n.d.a i.N.n.O.c.E.n.T
h.a.z.r.a.t-a.l.i.s.a
a.D.e.K s.a.i.K.o
A.c.i.k-m.o.r.o.c
c.h.i.p.t.o-m.o.r.o.c
m.A.k a.N.d.E.h & b.R.o.O.d
k.A.k s.H.a - r.P.i



-[m..E.m..O.r.Y]-


a.l.b.u.m.-2
kay- wif-photoshop
gallery-ari-jadi-sya
gallery-fotopages-kay
gallery-birthday kak-afra
gallery-birthday adek
 

HiT mE !!!

Hit Counter

 

 


11 Nov, 2004

moon phases
 

Powered by Blogger

 

 

 

Monday, October 10, 2005

RaMadHan~

duduk melepek sambil surf internet dgn mata yg separuh tertutup.....aku ngantukkk!..
hari ni ,sedeylah rase, first time berbuke dalam kelas, sem sem lepas tak pernah aku ade kelas sampai pukul 7 nih....but this sem...sungguh menyayat hati, dahlah di perantauan, tanpa keluarga disisi..especially hubby lah kan.... kene pulak berbuke pose dlm kelas....huhuh... sedih tak cite hamba... pastu balik mkn sesorg..all the girls tak balik masjid agi..(we usually mkn kat masjid je...sedap + free ) ,makanlah hamba nasi dgn lauk semlm...nak masak,penat dah after all 3 hours class...class 3 jam ni beb...penat wa ckp lu...
and yes, ari ni aku tuang kelas...the dnc 152c class tu cancel, aku ponteng kelas econ 422 and vsc 195..it happen sometimes... i admit that... feel mcm malas sgt nak bergerak..can`t move my ass pegi sekolah....
Ramadhan kali ni way different than before...roomate baru, umah baru, kelas baru,umur baru.... sume tukar dah...huh~ tak nak elobrate on that part...
kalau sesape yg bace blog nih..and wish nak tgk may art "thing"... gi kat http://www.kisahsilam.fotopages.com
pretty much it...get back later...ngantuknyeee...

Wednesday, September 07, 2005

takde tajuk

group member with "whites", was it good or bad??... why am i pointing out mende nih?
for my econ 422 class ~economic & health,sounds intresting huh?? yelah sgt....but this is the best group member i ever had for this past 3 years.obvious sgt tak prejudice, apehal tetibe masuk prejudice plak nih? coz it happen secare sedar ataupun tidak....pathetic kan....
people say that "whites" cam org bebaik,lembut,sivic minded...yes they are ans stilllah kat memane puna de bad side kan..kan... byk gak student whites ni yg poyo, i can feel the 'aura' that they really proud of their bangsa nih.....tak koserr makk... cam bebagus ah..tapi ade lagi yg cool.... kenape pulak marriage ngan omputih ni one big deal?, first and foremost --> culture! ,memanglah certain people kate that it is alrite ,diorg ni leh learn later...its gonna be tough... sabor jelah sekejap..joke omputih ni pun satu hal,org luar tak phm sgt,asian ngan asian ni a lil' bit easier nak masuk dari asian ngan whites...still ramai je kawin mat saleh... jodoh beb.... past few days...
my birthday, remember? 1st september 1983...i`m 22 now.. thank God,i`m still alive...my housemate ,sya,rah,esah n adek organizekan one small party,inviting all malaysian and the resident life crew last summer, who r they? psycho rajan, pervert ashiq,innocent inshad and the tallest syahid...it was fun...thanks guys...a lil' bit different from party yg sesebelum nih but kali ni mmg bestlah...absolutly..no question asked...this will be my last birthday celebration here in tucson,after 4 years celebrated kat tucson nih,finally nak balik dah...anyway guys...thanks a bunch ya!
informative skit kan aku ari nih??...heheh..oh ya..before terlupe...nak congrats to all my buddies yg bertunang as well as yg berkahwin jugak..i`m happy for you guys... adios ~

Tuesday, August 23, 2005

Fall 2005

huhu...malasnye nak update blog...class dah start nih,tak sure agi bape kredit aku amik nih.... 12 je kut...BAD 303 tu amik mase winter ah....payah benor amik mase fall nih...byk keroje kelas tuh... junior?? adelah sorg je...amik astronomy pulak tuh...nurde...nurde...takde agi ke org sudi dtg arizona nih?? pupuslah melayu kat sini nanti...keje? still lagi kat cactus grill...bersama adek mustang tersayang,pekerja cactus grill yg skema nak mampos...aku aku malas nak amik salsa kene bising,malas nak amik wrap paper pun die bising,bile aku kate tortilla abih...lagi dasat die bising.....adehhh
aku sekrg berumet ngan dak junior tuh,nama die nadzrah..panggil die Rah....hehehe..kitaorg yg bagi nama tu pun...its been a while aku takde roomate,dekat 3 tahun takde roomate nih...meriah pulak rasenye bila dah ade org teman tido nih...hehehe..mase summer dulu kalau aku takut..aku suh esah ke sya ke tido ngan aku..kalau tak pun..aku suh adek ah...tapi adek susah skit..sebab die pun penakut jugak..kalau aku dgr bunyi pape,die awal awal dah masuk selimut..ngan esah berani skit...hehehehhe
ari ni tucson ujan..startlah aku nak cerite sedey nih,how sedih can it be? sedih oooo.... dahlah sekolah jauh,naik beskal termengah mengah sambil hujan....sampai kelas lencun dah...kelas pulak ader aircond yg mmg takleh nak control....kesejukanlah ambo kat kelas.......sedey kan cite???
ape lagi eh? gamba kawin aku sume tak usik agi..i mean aku tak edit agi untuk publish...anyway, sume doa skit kat afra kasi selamat bersalin bulan 9 nih....kawan aku nak jadi mama...gumbira kejap untuk pihak die... ooo...lupes pulaks...kak zila dan gandi sampai arizona dah...mmg meriah ade diorg....kite mmg memerlukan org org yg putus wayarnye ini di arizona yg tandus nih..baru meriah skit rase arizona nih........lalallalallalalla
ok..aku up to class TTe nih...da daaa

Sunday, July 24, 2005

laziyyyyyyyyyyyys

malas...when the word "malas" tu dah dtg...mmg takleh bantu ah beb...but its alrite to be malas today i guess...its sunday...after a week keje...heheh,keje tak penat pun...like do a small portion of painting...bende remeh temeh je...check desk chair,ceiling,lights...bende senanglah...leh buat laju tapi aku malas...so buat slow je ah...yesterday we cooked for the crew, me and sya and esah pun join sekali,msk tuk dakdak ashiq and the geng....a lil' spicy but they can handle it...so far ,no one is crying...thats good :).... ni aku tgh beli phonecard nih...sgtlah siutttt...pin invalidlah pulak,customer services M-F,cane nih???

Sunday, July 17, 2005

wut else aku buat kat msie???




Tuesday, July 12, 2005

back to tucson

salam to all...
lamanye tak tulih..bz?takdelah,malas je, sibuk ngan hubby kat msie...hehehehe , rase baru semlm balik msie dah balik sini balik...liplap liplap its about 3 years dah aku kat sini... what a life...next spring aku graduate insyallah...sya nak balik dah winter nih...sonoknye... feel happy for her...
aku? takleh ah nak rush..heheh..byk agi kelas sangkut..
alhamdulilah, balik msie kali ni mengikut seperti yg dirancang...a day before majlis aku 28/9 aku gi perak gi majlis kawin kak afra di taiping...kak afra sangat cantik dan tak nampak pun die ngandung...oh ya..die dapat baby girl..bulan 9 ni insyallah...alhamdulilah... then on 29 tu majlis aku...syukur ramai org datang..dak dak arizona pun tak ketinggalan..abg hadi,kak zila,gandi,mustang,hass,kak azu,kak oya,abg nazreen...ramai lagi kawan kawan sekolah yg dedululu tuh....a week after that aku gi majlis kawin kak zila pulak kat johor...berkat kesabaran kak zila taknak makeup selame ni nak simpan untuk majlis kawin die mmg worthy.... seri die naik sangat sangat,,,,so beautiful...cantik sangat..doesn`t look like her at all...
majlis kat umah kak zila pun sgt meriah..ade hadi ngan saipil...sekrg naja dah kenal sume dak dak arizona ...hehehe :) ~ love my hubby so much~
dari johor aku terus gerak ke pahang...get ready for majlis aku kat pahang a week after that...alhamdulilah again...segalanye berjalan lancar....ramai betul org phg dtg sambut menantu nih....
pastu balik kl a week after that...majlis umah gandi lagi...sekali lagi aku puji kak zila..sebab aku rase die lawaaaaa sgt and that is the last time aku jumpe kak afra before aku balik tucson..shes all sweet ngan baby die...hope she`ll be ok back then...;)
adeh....nature calllah pulak...later

Sunday, April 24, 2005

piNdah

just got back from sya`s house...kemasing barang for my "new" room .....
i`m gonna miss my apartment 106b and obviously my lovely housemate kak teh and tini... :( ... i will officially declare myself as a housemate to sya when i get back from malaysia which is around 10 julai- sya will be alone for a month..huhuh..jage sya...ader antuuuuuuuuuuu.....hahahahhahah...
it IS sucks moving my stuff here and there coz' i am not normal....retarded???maybe.....hahahahah....i feel so weird since i have sooo many stuff that i didn`t even know what is it for...cam org tetue ckp "nak di buang sayang..." , and now my stuff reallyyyy bug me,after a few trips to sya's house,my room at apratment 106b still didn`t change that much...make me wonder, where the hell in the earth did i get all this stuff? ..after just a few years jadi pendatang kat US ni ,i already have this much stuff!!!!
if i`m not mistaken, the first time i came here in the middle of august (damn its hot-burning), i only had like 2 bags..well..2 big bags...but stilll....due je..and now, i really need to do cargo(is this how they spell it?) my stuff when i graduate.
huhuhu.....before when to bed today i watch Sepet... Well, like all the review that I’ve read before this, the story line was good, about first love, education, family and friendship. It shows and reflects the true Malaysian colors. So, I encourage everyone who hasn’t seen this movie, go and watch it. Open up your mind and watch it.
bed time...ZzzZZZZZzzzzz

Thursday, April 21, 2005

dReaM


i want my young-sweet-17 years old back....i really do..if theres any miracle can do that,i`m gonna go for it. what a beautiful life i had past few years when anis is still my little baby and zaman still in school.. we fight all the time like normal brother-sister silly fight...hahaha... and anis...eventhou shes like 6 or 7 years old at that time,shes really enjoying her brother- sister fighting show... kids..
now? anis grown up, darjah 4 if i`m not mistaken...talk like makcik makcik..never find a period when she start talking...huhuhu... zaman.. one big bujang man....have his own stuff to take care off,always talk macho to me nowadays and sapit....teenager...asking me to buy for him a white-nike-usher-shoes....
for the future? i really don`t wanna know for that part...rather sit back and relax...bende yg lelepas je..miss it so much...when the time i go crazy...stealing my dad car (stealing is the right word meh??) i mean without my dad permissionlah...went to eat the-abg-pendek-papa-johns roti-depan 7-eleven with namin and ayell... what a day...
i miss my ppp years..spending time with alissa..hanging out with crazy people..went to crazy place...
i`ll leave school at the age of 23..still young some people said..but yet..everybody already have their own commitments... some of them don`t even want to lepak kat area black alley no more..asking me to meet somewhere starbucks ke dome ke...WTF??
when i get back...i`ll sit back for a month i guess..love to be alone..just me and myself...then,gotta find a job...i wish i could find one...eheheheh...
and then...have kids ....became a carrier mother...blablablablablabla...DND

Tuesday, April 19, 2005

econ 442 was hard!!! susah banget dong soalanyaa..... tak imagine pulak the question gonna be like that...huh..si vandaford nih ...but then rasenye aku antara org yg last jugak keluar..all the "white people" kuar awal except the honor student je...maybe coz they gotta write triple more than student biase kut...got back my second essay after revising it for the second time,candice still ask me to make a small correction here and there...ni baru essay english nih,kalau base melayu nih...sufe F7 tuh...its been a while rite tak menulis karangan kan...if amik spm sekrg nih...huhuh...faillah gamaknye...my base melayu the very the hancur one nowdays...tomorrow gonna be another harsh day...early in the morning kul 8 pagi...will be my econ 430 exam...pweeehhhh... day innnnnn day outttttt...... then gotta make like four ke 5 slide eh? lupe dah tuk class water, final presentation approaching us so soon...the school will be end in two weeks time i guess...sume cikgu nak rush kasi abih silibus....sape yg susah?? kamilah student student nih.... english 308 nye progress report tak jln lagi, all of my group members malas nak mampos..since miss meg bz for the whole week attending her "master examination" ..sume org wat derk je...nak suh aku?? aku pun malas jugak nih...tehehhehe

Monday, April 18, 2005

gIiG sKaiT

dammmn it...aku sakit gigi..berdenyut denyut mase keje...balik umah dah ok dah...balik dari umah anan nih sakit balik...huhuhuhu
esok gua ade exam econ 442 nih...lise econ 430 plak...berdenyut sampai kepale niiii..adehhhh
tolongggggggggggggggg

Sunday, April 10, 2005

break....

ish...lama dah aku tak berblog...bz?tak ah sangat...malas...aku sekrg kat cactus grill..sesambil keje..tgh break ah nih ngan cik mustang kite....has tak join break ari nih coz die masuk lambat...sian cik hass...owh...to all arizonanis..aku nak suggest korg suh try mkn choc. cheese cake kat cactus grill nih,baru sat tadi aku try...sedap beb...serius sedap....
dah middle april nih,things get bz ..sume cikgu nak abih kan exam ngan essay paper sume ...next week on tuesday aku ade exam hwr 203,yes..the water class...makin susah plak aku rase kelas nih....hopefully oklah kan kelas nih...move to rumah sya 1/6/2005 ,balik msie on 13 may...sebelum balik nih kak teh ngan tini anta aku last as a housemate ke airport nanti,balik dari malaysia nanti,diorg amik aku kat airport not as a housemate anymore....sob..sob...sob...
anyway...ader junior nak dtg dengar-dengarnye....we`ll see....owh...esah kene fod poisoning semlm...kesian esah...terus dihydrated sebab muntah banyak sangat..she is such a baby....ciann esah... ;)
lebih mase dah nih....lepak lepak...wat cam cactus grill nih JPA punye..heheheh

Sunday, April 03, 2005

a dAy...

one - letey- day....
first day working together with hass today....shes very the-wanita-melayu terakhir one....hihihi...nice,finally bertambah kelompok melayu kat cactus grill ,today is so dead...takde org langsung...taklah penat ...bosan kut...
have you guys watch sepet? slow movie but full of "thing",racism? a lil' maybe,cam iklan die yg lain,lebih kurg je aku tgk...western melayu?? no comment on that ...
watch click on tv3 the latest on melodi ....jeslina hashim?rude ?entah...nak kate tak bijak...look educated,maybe die tgh marah kut,terlupe yg melodi siaran langsung...takleh nak edit-edit...
wut else? i`m movin' out...yup..stay with sya and esah...2 semester left...no worry..i`ll survive..
countdown? not yet....still a month to go...lambatnye beb...wanna meet my hubbylah...miss him so badly.... kalau wat drama pun boleh daaaa cerita aku nih about long distance husband-and-wife love story...karatssssssnye akuuuu....
esok keje ~ dead

Thursday, March 31, 2005

DoN`t tRuSt wHaT yOu sEe..........

Wednesday, March 16, 2005

dari meja MISG

Kempen Unit Baitul Muslim
Kata-kata aluan daripada Penasihat Unit Baitul Muslim, MISG
Assalamu'alaykum warahmatullah
Dengan Nama Allah Yang Maha pengasih lagi Maha Penyayang
Fitrah manusia,lelaki dan wanita saling berkecenderungan antara satu sama lain. Sabda rasul s.a.w; "Hai para pemuda!barang siapa di antara kamu sudah ada kemampuan,maka kahwinlah sebab ia dapat menundukkan pandangan dan memelihara kemaluan ,tetapi barang siapa tidak mampu,maka hendaknya ia berpuasa sebab puasa itu baginya merupakan pelindung."(Bukhari)
Perkahwinan di dalam Islam menghalalkan perhubungan jenis antara suami dan isteri.Kecenderungan tabei dapat disalurkan dengan ikatan yang suci.Akhlak dan tatasusila terpelihara dengan jalinan ini. "Hai sekelian manusia,bertaqwalah kepada tuhanmu yang telah menciptakan kamu dari seorang diri dan daripadanya Allah menciptakan isterinya,dan daripada keduanya Allah memperkembang biakkan laki-laki dan perempuan yang banyak." (S.An Nisa' 1) "Isteri-isteri kamu adalah (seperti) tanah tempat kamu bercucuk tanam,maka datangilah tanah tempat bercucuk tanam mu sebagaimana saja yang kamu kehendaki."Al Baqarah 223
Rumahtangga yang bangun dan hidup dalam ruh dan suasana islami dibajai dengan kasih sayang yang menenteramkan jiwa penghuninya. "Dan di antara tanda-tanda kekuasaanNya,Dia menciptakan untukmu isteri-isteri dari jenismu sendiri,supaya kamu cenderung dan merasa tenteram kepadanya, dan dijadikannya di antara kamu kasih sayang."Ar Rum 21
Institusi sebeginilah yang dapat memainkan peranan dalam pembinaan individu-individu muslim sejati yang stabil,berjiwa kental ,bersemangat jihad dan dapat memberikan contoh tauladan secara praktikal kepada umum.
Setiap ahli keluarga menunaikan tanggungjawab dan memenuhi hak-hak mereka. "Hai orang yang beriman,peliharalah dirimu dan keluargamu dari api neraka yang bahan bakarnya adalah manusia dan batu.(At tahrim 6 )
Pembentukan banyak unit-unit asas masyarakat yang kukuh ini dapat membina masyarakat yang kuat yang dapat menyebar dan mendukung panji-panji Islam ,mampu merempuh onak dan duri di sepanjang jalan da'wah.
Cita-cita murni ini sama-sama kita usahakan bersama unit baitul muslim(UBM) dengan membentuk diri ,memilih calun yang sesuai,berurusan semampu mungkin mengikut lunas-lunas islam dalam pembinaan rumahtangga, merundingkan permasalahan yang dihadapi bagi calun-calun dan pasangan-pasangan yang sudah berumahtangga yang memerlukan bantuan.
Tiada ada daya dan kekuatan melainkan dengan pertolongan Allah. Tuhan kami,berikanlah kami rahmat dari sisi Mu,dan sediakanlah petunjuk untuk kami (dalam menyelesaikan) urusan kami.(Al Kahfi 10)
NurHanizan Penasihat Unit Baitul Muslim

**** thats it..not gonna touch anything bout married anymore..people get bored if aku keep talking bout this..tehehehheh


Friday, March 11, 2005

entry....

ari ini...ari ini lebih menyakitkan otak dari semalam...ari ini didalam kelas water,saye terase sakit otak kuase 14 kerana minah (american0 di sebelah saye telah memakai pink bikini yg mana die kerap kali menarik tali bikiniye itu...yang mane menarik semua perhatian student lain yg berade dldm kelas ini juge...die juge telah memakai mini skirt pink yg sangat telus...begitu juge dengan TA saye ari ini memakai half spegeti straps V neck ( did i spell it rite??) yang berwarna ijau..kenape lebih dari semlalam?semlm cikgu kelas english saye juge memakai orange bikini dgn long pants lah tapi =) , baik skit where people keep sayin' "wut a cute orange bikini".....lalalalla no comment...cikgu ini belum berkahwin tetapi tinggal bersame bfnye yg mana badannye dikategorikan badan org dah berkahwin- takde tummy trim (lihat perut ku..rampingkan!!!) ...disamping itu,mamat di belakg saye pula telah membawa gfnye yg seksi tapi cun dan mereka dengan selambenye b-e-r-o-m-e-n yg menyebabkan cikgu yg sedang mengajar kerap kali mengerling ke arah mereka...macam macam daaa kelas ari nih.....

konklusionnye - tanamlah bunge matahari di depan rumah anda...

sekian terima kasih..

Wednesday, March 09, 2005

aRt??





Tuesday, March 08, 2005

The price of oil.....

For every foreign "contract worker" whose passport photo you gasped over in the newspapers these days, there are hundreds of Iraqi children lying in nameless graves, because their scattered bodies could no longer be recognised.

What do you call a world where the life of ONE adult is worth more than those of a hundred children?

huh...sad arent they? what happen to the world nowadays....

Monday, March 07, 2005

RPI student- asmaradana



ni kalau korg perasan..ader CIK AJAN , IJA ,ELLE , JULIE , MARIEN and dak dak rpi agi..sile tgk blog ajan or blog kak sha tuk tgk gamba...macho siut derang nye performance ..aku tgk video klip dlm elle nye blog pun hebat...tu ah.mereka ramai..kalau nak wat kat arizona nih...ciput sgt orgnye..ehehehhe...
nway..good job korg..korg nampak sgt cun dan mantap!!! ;)

Friday, March 04, 2005

Suluhkan Sinar
a nice song sang by artist bersatu

lirik
Bayangkan hanya berbumbung langit
Berdinding sekadar angin
Kerana syurga mereka telah dimamah bencana
Satu harta yang tinggal.hanya nyawa

Bayangkan semua insan tercinta
Dirampas sekelip mata hilang entah ke mana
Nisan pun tiada tempatnya
Warisan keluarga hanya pada nama
Oh Tuhan.beri ketabahan hati mereka
Menempuhi dugaan yang melanda
Kita sesama manusia turut mendoakan
Agar Kau suluhkan sinar dan harapan

Ketika kita bersyukur dilindung
Ada mereka diselubung pilu
Mengharungi hidup bergantung pada simpati
'Masa depan' hanya sejauh esok hari

Oh Tuhan.beri ketabahan hati mereka
Menempuhi dugaan yang melanda
Kita sesama manusia turut mendoakan
Agar Kau suluhkan sinar dan harapan

Thursday, March 03, 2005

english punye hal....

Seorang pemandu yang mempunyai boss orang putih dari Amerika sedang memandu sambil besembang dengan bossnya :

Easy, easy come to my house.. If you come.. I cut my **** for you
( Senang-senang datanglah ke rumah saya, kalau awak datang saya sembeleh
ayam jantan utk awak)
Tiba-tiba kereta dihadapannya berhenti mengejut menyebabkan dia menyodok
kereta tersebut. Pemandu tersebut pun meminta maaf dari boss nya....

Pemandu: Sorry Sir, I brake brake, do not eat. After I check the wheel no
flower again.
(Maaf Tuan, saya brek-brek, tak makan, selepas saya cek tayar tak ada
bunganya lagi)

Orang putih tu pun mahu keluar dan ikut sama marahkan pemandu kereta
dihadapan. Tapi pemandu tersebut menghalangnya... Pemandu tuu terus cakap:
Pemandu: Don't enter mix, Sir! The bring that car if not wrong I, is the
children fruit from manager moneys, he is stupid don't play! Let he taste.
(Jangan masuk campur, Tuan! Yang bawa kereta itu kalo tak salah saya, anak
buah dari pengurus kewangan, dia memang bodoh bukan main... Biar dia rasa)
Besoknya si pemandu tak masuk kerja. Lusa bila dia masuk kerja, si boss
orang putihnya bertanya:
Boss : Why didn't you come to work yesterday?

Pemandu : I am sorry boss, my body is not delicious, my body taste like
enter the wind.
(maaf boss, badan saya tak sedap, badan saya rasanya macam masuk angin)

Pulangkan..(Lagu PTPTN)

Pulangkan..(Lagu PTPTN)
(Ex-Student)
Sedikit bunga yang menggoda
Sekadar dipandang usah dibayar
Kau pasti tak percaya
Duitku bukan untukmu sayang
(Pegawai PTPTN)
Tiada kusangka kau sungguh kejam
Kau peram hutang yang kau pinjam
Namun takkan bahgia kehidupanmu
Bila engkau berkonvo
kau milikku
Pulangkan hutang-hutangku-(Pegawai PTPTN)
Oh hentikanlah menghantuiku-(Ex-Student)
Oh pulangkan oh pulangkanlah padaku-(Pegawai
PTPTN)
Kupulangkan semua hutangku-(Ex-Student)
Yang dikau peram tanpa relaku-(Pegawai PTPTN)
Bebaskanlah maafkan daku oh kasih-(Ex-Student)
(Pegawai PTPTN)
Tiada kemaafan di sini
Kau hutang tanpa bayar sesen lagi
Akan kujejakimu ke mana jua
Hingga akhir masa sayang

conclusion....---> SILA BAYAR PINJAMAN ANDAAAA

adeh...

the very the malu....
malu siut ari nih...at my hwr 203 water class,it was about 4:30 pm ,the class will end at 4:45 pm and aku boleh tertidur...baik punye landing...terlelap about 5 minutes..i think.. then suddenly, ade org ketuk bahu aku...kay..are you ok? cikgu aku siutt!!! everyone cam keep staring at me kut mase tu....tapi sume cam sengih je..senyum je..omputih nih..lain sikit dr org melayu...kalau aku kat univ malaysia,sure kene gelok tergolek dog punyelah ngan dak dak melayu..jrg tgk omputih make fun of other people...heheh tapi yg pastinye..aku memang malu tahap gabanzzzzzzzzzzzzzzzz
at some point..aku rase cam sume org senyum je kat aku for the rest 15 minutes....dlm ati aku..lambatnye lahai kelas ni nak abih.,...malusssssss

Tuesday, March 01, 2005

Sunday, February 27, 2005

leyet

leteynye ini ari..esok exam 430..wish me luck ;)

Thursday, February 24, 2005

foReSt gUmP....

forest gump..camtu ke eja die??lupe dah..u gyus dah tgk cerite tuh??even if u play it 100 times pun still aku akan tgk...like it so much...
sometimes i feel like nak lari macam die..run..run..and keep on running...
nothin much happen...done with econ 442 and water class,430 is comin uo this monday..serabut pale otak...lepas satu..satu...
jeslina hashim case...
bet you guys dah bace about lil' jeslina hashim(idola nye pelakon)nye cerite..wut happened to malaysia nowadays????sad..a very truly sad stories...bace paper few days aga,JAWI dah gugurkan 100 saman atas org yg sepatutnye get court to..ni sure kene hentam dgn org atas nih..susahnye birokrasi ni..ingatkan dah takde dah bebende nih..still!!! rasenye ade jugak kan hikmah atas kes jeslina nih...once bende mcm ni jadi,baru mata org malaysia terbukak sikit about situation yg sebenar kat negara kite..well..negare G-15lah katakan........
pEaCe on My mInd???(ikut tajuk mak andeh =)
whats wrong wif the world mama??sad sad things happen nowadays...kengkadang tu terpikir jugak aku kat sini,secure ke duk tmpt bush nih,takde ke memane negare islam nak serang US nih?kate ari tuh us tuduh iran ade nuklearlah ape lah..kalau betul ade,kalau bush bagi alasan bodoh lagi nak perang ngan iran...pastu iran anta bom kat sini..pastu kene kat arizona...hishhhhhhh..nauzubilla...
memintaklah tak jadi pape kat sini..ameen...

ade tak korg kan cam tetibe kan rase cam tak sedap ati??camne kite tahu kalau kite still boleh bangun subuh lagi esok?camne kalau kite tak bangun terus?camne kalau tido ni..terus tido je..tak bangun dah.....

Wednesday, February 23, 2005

my....oh my...

wut a day...
pegi jumpe cikgu 442 class rite after his 430 class...pastu tanye soklan bebaik dengan senyum yg lebar ( tiru ana) ..... when i asked the question...memule ok je..masuk soklan yg satulah...die dah sound dah...dont try to take advantage of me ok! , i`m a good guy here, you already have a mile....dont go for the distance"... dengan ini aku berasa sangat sedih dan kuciwa... he didnt really gave example in the class..=(... sad..sad..sad...
its an exam week..everybody busy rasenye...feel like a distance away even dok satu rumah dok?? sume org bz kut..pasal tulah...yup,my water class ngan 442 class exam--- tomorrow... ape jadi ek esok nih??vanderford teacher didnt help at all..the water class..entahlah,the teacher is so slow,he gave us the study guide and asked us to figure out about the latest water news kat tucson ni since die akan tanye soklan camtu...apekah?????

Sunday, February 20, 2005

connection negare morocco adalah sangat bodo!!!

Thursday, February 17, 2005

mana satu ek??

which one is better ek?
laptop ni... notebook ok ke? ape beza notebook and any other else???
someone??

Monday, February 14, 2005

huh

dlm mll room,waiting for english class...
i took some pctures today since its valentines day(did i spell it rite?), anyway..it was cool, girls wearing pink,selling pink candy,guys selling flower ($10 bucks each!!!) ,luckily theres no girls wearing pink in bikini..teheheheh
i`m using the apple desktop rite now and i am sooooo naif..this computer didnt work like others..and i`m still kumpulling duit to buy the G4 powerbook???should i buy or not...hmmm..kalau beli abih duit keje satu sem..dahlah mmg tgh muflis nih..talked to azril a.k.a mustang yesterday...nyesal jugak tak pakai credit card beli camera..ehehhe...ni aku pakai debit card...sekali satu sem duit jpa bagi abih gitu je..adeh.....why didn i use credit card before?? i learn from the lesson...dah gunting card..takleh pakai dah...huh..no more credit card after this...debit card je..
ari nih juga hari sexual awareness....mana aku tau ??aku nampak kat mall tadi..this old lady gave me a pamplet about sex awareness while aku amik gambar girls yg jual flower tu...die open table next to pink lady yg jual flower...starategy kut... in front of their table tu,they did some promotion untuk sexual awareness week nih...you know what they did??? the gave free condom!!! yupp...with different flavour lagi...blur kejap aku... also ader guy yg pakai patung kondom,cam mickey mouse tapi ni kondom bergerak...ape ape je ah mat saleh nih....

"for my children, i would work,beg or steal..." come across from hazrat website talked about abah( aca`s dad).. the same thing that abah told me once upon a time mase kat ppp dulu...miss alissa and her family...alissa,if you read this, please makesure that kau datang majlis kawin aku!!!...eehhe...

EbaY.cOm.My
please pay attention ek,this is not www.ebay.com but www.ebay.com.my... which is branch ebay kat malaysia..theres one thing about malaysia people yg takleh nak elak~dont have the-based-on-trust-attitude... last week i registered myself with ebay.com.my and i wanted to give it a chance to try this "ebay.com.MY" , so i bid on this apple laptop which aku bid for only RM300,mmglah takkan menang..aku bukannye nak menang,i just wanted to see how does it go dealing with malaysian people but in less than 30 minutes, i got an email from this one guy telling me that this seller cannot be trusted,he sells stuff for cheap price and then just ilang tanpa dikesan,then he will registerd again and did the same thing again, the email-guy told me that he rocognized him from care die jual, starting bid price and the location also the email which tak jauh sangat beza..i was suprised with this....tak sangka still ade org yg macam especially when working with ebay... pelik betul,kesian org yg kene tipu tuh..aku tak penah lagi ade pengalaman org send email telling me not to trust this seller.....aku mmg tak berani ah,saje nak tgk camne kat malaysia nye ebay..one more thing,why didnt they use paypal ek?? paypal kan secure skit since you can get your money back kalau kene tipu.....
oh malaysia...bilalah kite leh start shoppin' online kalau gini lah keadaanya... ;) -sounds like pelajar yg berwawasan tak?? tehehehhehe

Friday, February 11, 2005

hEpPi!!!!!

lalalallala.....what a gumbira day...yesterday after talked to hubby...sakit perut terus ilang tetibe..magiclah pulak..eheheh...
today..hari yg hepi...early morning..nak anta tini n kak teh..derang suke jlnlah pulak..excercise..eheheh....aku masak..lalallala one not-hot-at-all nasi lemak..sambal sotong yg tak pedas...eheheh...besh besh..gumbira sebab nasi die tak lembik dah (finally!!!!)... tulah untung dok ngan tini nih..leh belajar masak sambil belajar mkn bende yg die masak...muahahahha...gumbire..
pastu somebody knock the door.."you got so mana package for so little hand" apakah ayat die..eheheh..gamba yg aku cuci sampai dah..636 keping..byk kan?? dari zaman tok adam dulu, baru cuci sekrg...sekali dengan gamba marakesh hubby..berat jugak ah mamat tu bwk ngan parcel kak teh lagi....kene gi sekolah..class at 1:00 ni kat kelas ah nih...
kak teh n tini...tunggu i ek kalau nak pi walmart..i wanna buy some cute album to fit my gamba yg baru sampai tadi...
gummmmmmbiraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... =)
dlm kelas nih...cikgu meg smith ni tgh membebel..she keep talking about the sex worker project..sakit otakkkkkk

Thursday, February 10, 2005

sIcK =(

i`m not sick but i feel sick...my arm feel hurt...lenguh beb...to moo..sakit usus(perut)...maybe because of the sambal mee soto yesterday..arghhh admit it,damn hot!!!spicy like hell..but puas ah since lama dah tak mkn pedas..wif bergedel and all stuff..tapi ari nih...aduiii...sakitnye perut..pagi tadi tak rase sgt..aku tibai lagi mee soto tu..keep on mkn sambal die dgn rakusnye..and while dalam kelas 442 tadi...ya rabbi...sakit perut yg amat..mencucuk-cucuk rasenye...cam nak putus usus ni rasenye...herannye..sakit perut kosong..takdelah nak gi bilik air ke ape...tapi perut tu kene tekan je..sakit seh...tu die penangan sambal semalam...adehhh

Wednesday, February 09, 2005

sEx wOrkEr...

sex worker..how is i sounds?? ugly huh...
this is the current project that i need to do for my english 308 class...i know you would say..wut the heck??? but yes..i`m doin it...
dont get me wrong, i dont mean to be one of the sex worker...our group have to do like a pamplet and website for the sex worker fund raising thing that is going to happen on this april at 1st AVE. street... and you know what, we will get extra credit if we go to see the show...gile kan???
what is sex worker ? ok,sex worker is people who offer sex to others.we have to pay 'em if we want their service...yes! exactly like pelacur..actually, prostitute is one of the sex worker thing..it also include stripper,drag queen (guys looks like girls / pondan), drag king (girls look like guy /pengkid atau tomboy) , sexy teen and nude stars like pamela enderson...ehehehhe
one of my teacher best friend is working on her phd research about people who in sex worker field and she want us to help her promoting this fund raising to all over tucson....
aku buat pasal nak dapat full marks je...just dont wanna get into trouble since i`m the only muslim in the class + pompuan plak tu...minority sangat i would say...
from the disscussion on the last class...i now know who is mrs piggy, fred whippy, dj gigi , boys 'r us and pink mastress...this is all big name who did a free performence on the last year fund raising activity....aiyak...ader class...will be continue...

Sunday, February 06, 2005

lotey...

just got back from work....pretty tired..cari nafkah untuk anak-anaklah katekan...ehehhe...
lenguh for the whole day, dont know why...cactus grill ni cam kantin,cant sit while you work but can eat whenever you want..heavennnnn
we celebrated fir and mustang birthaday yesterday but unluckily i did not bring my digicam =( , well..happy belated birthday to fir and mustang , can`t believe fir already 23...he still nampak like highskol kids tau...eheheh
talked to cik emy ashikin kite just now...one of my good buddy back in malaysia, missed her so much ...any hot story?? been bz ngan class,exam month lah katekan.....
borak dgn emy tadi..die tanye killer question..when are u gonna have baby??? hmmmmm....camno tu ? eheheheh...

Friday, February 04, 2005

celebrate kereta dah ok dengan buat kenduri doa selamat kat china buffet...muahahha..pecah perut!!!!!!!!!!!!!

Thursday, February 03, 2005

i dOnT fEeL rIte and i DoNt feeL good....
buat ape sume tak kene ari nih....down gile...

dont feel like missing something pun...missing someone pun tak...entah...everthing feels soooo wrong.....gi kelas salah..tak gi pun salah...nak balik salah...tak balik pun salah....penah tak rase when you holding a pen tetibe rase sayu...sayu sangat.....
kenapelah aku ari ni....